Välkommen till Karlsrogården!

In English

Sommaren på Karlsro

Härligt minne från den gågna sommaren, då vi åter kunde fira Midsommar tillsammans

Midsommarfirande 2022 i bilder

 

Fotografier © Birgitta Svanberg, Gullvi Flensner, Hanna Flensner.

Om gården

Karlsrogården ägs av Equmeniakyrkan Vänersborg och är en drogfri läger-, kurs- och församlingsgård, som är tillgänglig även för rörelsehindrade. Gården är belägen på cykelavstånd från Vänersborgs Centrum, på gångavstånd från Öxnereds station och kan också lätt nås med bil från E 45.

 

Gården ligger i ett naturskönt område, omgiven av en vacker park med möjligheter till fritidsaktiviteter och grillning. En stor gräsplan ger utrymme för en rad sportaktiviteter såsom fotboll, volleyboll eller brännboll. Runt gården finns en anlagd promenad- eller joggingrunda på ca 1 km och i den näraliggande Boteredssjön kan man ta sig ett svalkande dopp.

Gården utgör ett prisvärt alternativ när Din/Er organisation/förening vill kunna samlas för en mindre konferens, kurs- eller tillsammansdag, för fritids- och/eller sportaktiviteter. Gården kan också hyras av privatpersoner.  Den är tillgänglig under månaderna mars - november.

 

Huvudbyggnaden inrymmer en stor och ljus samlingssal och flera grupprum. Möbleringen kan anpassas till olika ändamål, såväl till en konferens som till en middag. Här finns gott om serveringsporslin och ett välutrustat kök för självhushåll eller för servering genom catering.

 

I tre mindre byggnader med vandrarhemsstandard, Linden, Boken och Björken, finns möjligheter till övernattning för sammanlagt 46 personer (plus möjlighet till sju extrasängar). Linden är utrustad med en ramp och en toalett för rörelsehindrade. Utanför byggnaderna finns ett par eluttag för husvagn/husbil.

Bokning

Vi hälsar församlingar, grupper, föreningar och skolor välkomna att hyra gården. Privatpersoner är också välkomna med sin förfrågan. 

Det är möjligt att hyra hela eller delar av Karlsrogården, vilket diskuteras i samband med bokningen.

Kontakta bokninsansvarig, Rolf Janson, via telefon 070-7303019 eller med hjälp av kontaktformuläret nedan. Uppge för vilket ändamål som Du/Ni vill hyra gården och ungefärligt antal personer.

Planlösningar